Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Poluarea Solului

Poluarea solului este forma de poluare cea mai dificil de masurat si de controlat.

Solul este mai dificil de curatat decat aerul sau apa.

Uscatul este utilizat pentru depozitarea deseurilor menajere si comerciale, iar noroiul de la statia de epurare a apelor reziduale este in general depozitat pe uscat sub forma unei suspensii in apa sau in stare uscata ori semiuscata.

Noroiul contine cantitati importante de substante nutritive, precum azotul si fosforul.

Reziduurile menajere si industriale uzuale sunt descompuse in contact cu solul. Locurile de depozitare a deseurilor trebuie administrate cu grija pentru ca pamantul sa nu adaposteasca boli. Multe locuri in care au fost depozitate deseuri timp de zece ani, au fost recuperate si chiar au oferit teren pentru parcuri si case.

IMPORTANT !

Utilizarea pe scara larga a ingrasamintelor poate diminua capacitatea bacteriilor de a descompune substantele organice si de a crea substantele nutritive necesare plantelor. Pesticidele dauneaza si ele atat bacteriilor cat si altor microorganisme utile din sol.

Solurile pot fi contaminate in urma unui accident.

Exista putini poluanti naturali. Solul contine anumiti fertilizatori, cum ar fi nitratii care in timpul aratului pasunilor sau in decursul iernilor pot iesi la suprafata.

In sol se mai gaseste si aluminiu care poate ajunge in apele curgatoare prin diferite reactii chimice.

O data cu epurarea apei prin care aceasta devine potabila se fac masuratori chimice care lasa si ele anumite resturi in apa.

Exemplu de Poluare a Solului

Explozia produsa in anul 1986 la centrala Cernobal, de langa Kiev. In urma exploziei au fost eliberate in atmosfera substante radioactive care in cele din urma au ajuns in sol. Particulele radioactive au fost purtate de vant deasupra unei mari suprafete de pamant, incluzand partea de nord a Peninsulei Scandinave si Tara Galilor. Animalele contaminate cu substante radioactive au fost sacrificate.

 

Raurile si fluviile ce se varsa in mare, ocolesc munti si vai, dar intotdeauna ajung la destinatie.

Filtru de Apa Potabila

Filtru ceramic de apa potabila

Ti-ai dorit in casa un izvor cu apa limpede cristalina cu gust desavarsit?
Filtrul de apa retine bacteriile, parazitii si substantele toxice, dar nu si substantele minerale, pentru a avea o sursa permanenta de apa plata garantata.
   Avizat de Ministerul Sanatatii