Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Poluarea Apei

Contaminarea apelor cu diverse substante poluante este o problema ce se manifesta in prezent la scara planetara. Criza apei se simte si afecteaza atat tarile puternic industrializate, cat si tarile slab dezvoltate, cu climat arid, unde productia agricola este limitata prin lipsa apei.

Circuitul apei de la o sursa si pana la folosinta (casnica, agricola, industriala etc.) poate ingloba si transporta o serie de reziduuri rezultate din activitatea umana, ce modifica si altereaza calitatile fundamentale. Poluantii dever- sati contribuie in mare masura la reducerea cantitatii de oxigen dizilvat; oxige- nul dizolvat in apa reprezinta pt. majoritatea organismelor acvatice un factor iritant in dezvoltarea lor.

Poluarea apei este produsa de trei categorii de poluanti:

Pericole de poluare

Echilibrul natural al gazelor atmosferice care s-a mentinut timp de milioane de ani, este amenintat acum de activitatea omului. Aceste pericole ar fi:

Ca rezultat al progreselor in industrie, agricultura si tehnologie, se creeaza cantitati tot mai mari de deseuri solide, deseuri menajere si apele reziduale polueaza mediul.

Intr-un mediu ecologic echilibrat, deseurile putrezesc producand materiale noi, utile:

Daca vrem sa traim intr-o lume sanatoasa, trebuie sa minimalizam efectele reziduurilor produse de societate.

Daca reziduurilor li se pemite sa domine mediul, echilibrul natural este piedut si acest dezechilibru poate avea efecte dezastruase asupra animalelor, vegetatiei si chiar a vremii.

Poluarea are diferite cauze si efecte - pe uscat, in rauri si mari (poluarea apei), si in atmosfera. Chiar si zgomotul este un tip de poluare care ar trebui limitat.

Efecte ecologice:

Poluarea apei - lupta impotriva ei !

Substantele radioactive din apa se acumuleaza de-a lungul timpului, iar 1 gr de fitoplancton contine 90 milionimi de grame de Cu (adica de 50.000 de ori mai mult).

Daca plantele si animalele pot concentra unele elemente naturale din apa de mare, inseamna ca pot concentra in acelasi mod si substante radioactive.

Raurile si fluviile ce se varsa in mare, ocolesc munti si vai, dar intotdeauna ajung la destinatie.

Filtru de Apa Potabila

Filtru ceramic de apa potabila

Ti-ai dorit in casa un izvor cu apa limpede cristalina cu gust desavarsit?
Filtrul de apa retine bacteriile, parazitii si substantele toxice, dar nu si substantele minerale, pentru a avea o sursa permanenta de apa plata garantata.
   Avizat de Ministerul Sanatatii