Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Poluarea Marilor

Apa raurilor se scurge in mare si ca rezultat, intinderi mari de litoral au plaje inadmisibil de poluate. Scurgerile de petrol din navele-tanc transoceanice pot distruge viata salbatica pe intinderi mari.

Poluarea cu petrol a marilor poate aparea cand se curata tancurile petroliere sau cand au loc accidente pe platformele de forare.

Exemplu de Poluare

Ex : In 1989 petrolierul Exxon Valdez a lovit un recif in Prince William Sound, din apropierea Alaskai. Au fost deversati in mare aproximativ 240.000 de barili de titei. In cateva saptamani, pata de petrol a cuprins 1600 km de tarm, inclusiv plajele a trei parcuri nationale si cinci rezervatii naturale.

Poluarea marii si tarmurilor este provocata de oameni. Descarcarea otravurilor si deseurilor in mare are loc fie direct fie prin raurile poluate. Un poluant insidios sunt algele toxice, care infloresc cu usurinta in ape bogate in azot si fosfati. Asemenea ape imbogatite artificial cu minerale se numesc "eutrofe".

Petrolul este printre principalul contaminator al marii, cu 3,5 milioane de tone descarcate in oceane in fiecare an. Acesta reprezinta o tona pentru fiecare 1.000 de tone extrase pe Pamant.

Raurile si fluviile ce se varsa in mare, ocolesc munti si vai, dar intotdeauna ajung la destinatie.

Filtru de Apa Potabila

Filtru ceramic de apa potabila

Ti-ai dorit in casa un izvor cu apa limpede cristalina cu gust desavarsit?
Filtrul de apa retine bacteriile, parazitii si substantele toxice, dar nu si substantele minerale, pentru a avea o sursa permanenta de apa plata garantata.
   Avizat de Ministerul Sanatatii