Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Poluarea Oceanelor

Aproximativ 360 milioane km 2 din suprafata Pamantului sunt oceane. Din pacate apele oceanelor sunt adesea loc de deversare a reziduurilor; cu efecte adverse asupra vietii marine. Oceanele sunt legate de uscat prin intermediul raurilor care sunt transmitatorii poluantilor. Substantele chimice (petroliere, fertilizatorii-nitratii si fosfatii, insecticidele, erbicidele, care nu se descompun in contact cu solul se infiltreaza prin pamant in apa raurilor si sunt astfel purtate pana in oceane. Titeiul si alte substante petrochimice sunt principalii poluatori ai oceanelor.

Exemplu de Poluare

Cea mai mare deversare de titei de pana acum a reprezentat-o sabotajul deliberat al puturilor petroliere din Kuweit prin care s-au eliberat 2,5 - 5 milioane de barili de petrol in Golful Persic. Efectele pe termen scurt au fost 25.000 de pasari moarte si piscicultura periclitata. Pe termen lung, efectele asupra habitatelor de pe coasta se pot raspandi pana in oceanul Indian.

Poluarea afecteaza toate oceanele globului, dar apele de coasta sunt mai afectate decat cele din largul marilor deoarece acolo exista in prezent mult mai multe surse de poluare, de la instalatiile industriale de coasta pana la transportul maritim intens. In jurul Europei si a coastei estice a Americii de Nord, platformele continentale din apele putin adanci au fost exploatate de catre om pentru stridii, midii si fermele piscicole care au devenit astfel vulnerabile pentru bacteriile toxice, alge si poluanti. Platformele sunt folosite si pentru exploatarea titeiului care mareste riscul deversarilor si poluarii.

Din toate habitatele, oceanele sunt cel mai putin cercetate si studiate de oamenii de stiinta.

Raurile si fluviile ce se varsa in mare, ocolesc munti si vai, dar intotdeauna ajung la destinatie.

Filtru de Apa Potabila

Filtru ceramic de apa potabila

Ti-ai dorit in casa un izvor cu apa limpede cristalina cu gust desavarsit?
Filtrul de apa retine bacteriile, parazitii si substantele toxice, dar nu si substantele minerale, pentru a avea o sursa permanenta de apa plata garantata.
   Avizat de Ministerul Sanatatii