Educatie pentru sanatate
Medicina Naturista

Tratament prin Moxa

Tratamentul prin Moxa consta in cauterizarea cu pudra obtinuta din frunze de pelin arzande, in punctele de acupunctura sau alte parti din corp, in vederea tratarii anumitor afectiuni.

Frunzele de pelin utilizate, cu cat sunt mai mult conservate, cu atat sunt mai eficace. Se caracterizeaza prin proprietatea de reglare a energiei din meridiane, de combatere a actiunii frigului umed, activand astfel functionarea organelor.

Bastonasul de pelin, numit "Zhu", are forma unei tigari. Se confectioneaza presand pe o bucatica de hartie pudra de pelin, se rasuceste si se lipeste. In mod obisnuit, bastonasele masoara 20 cm lungime si 1,5 cm diametru. Bastonasul arzand mocnit se pune pe locul ales de pe corp.

Exista doua procedee, unul care lasa cicatrice, care in prezent este complet abandonar din cauza arsurilor si cicatricelor pe care le provoaca, si alt procedeu care nu lasa cicatrice. Ultima metoda este folosita deseori in tratamentul bolilor cronice si a celor de "vid si rece", ca astmul, diareea cronica si indigestia.

 

Important nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci.

Aparat de Masaj si Acupunctura

Aparat masaj si acupunctura

Acest aparat electronic pentru masaj si acupunctura aduce beneficii in tratarea unor dureri musculare, in imbunatatirea circulatiei sangelui, etc.
De asemenea este eficient in refacerea flexibilitatii pielii, stimuland muschii si eliminand nevralgia.